SAP Entegre ZMMC Modülü

ZMMC modülü, malzeme yönetimi süreçlerini baştan sona etkili bir şekilde optimize eden bir çözümdür. Bu modül, işletmelerin malzeme kayıtlarını eksiksiz bir şekilde oluşturabilmeleri ve bu kayıtların departman bazlı onay kontrol süreçlerinden geçerek sistematik bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır. Yeni bir malzeme kaydı oluşturulurken, mümkün olan en eksiksiz ana verileri içermekte olduğundan, işletmelerin malzeme yönetimini daha hassas ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanımaktadır.

ZMMC MODÜLÜ FONKSİYONLARI

Sanal Ortamda Toplanan Veriler

ZMMC modülü, tüm malzeme kayıtlarının yönetimini sanal ortama taşıyarak, işletmelerin manuel veri toplama süreçlerini ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede, işletmeler gerçek zamanlı ve güncel verilere daha hızla erişebilmektedirler. ZMMC, malzeme verilerini merkezi bir veritabanında toplayarak, veri bütünlüğünü ve doğruluğunu sağlamaktadır.

Özelleştirilebilir Veri Düzenleme

Standart MM ekranı dışında toplanan verileri, şirketin organizasyon veya hiyerarşik yapısına göre düzenleme esnekliği sunarak, işletmelerin malzeme kayıtlarını özelleştirilmiş bir şekilde düzenleyebilmelerine olanak tanımaktadır. Kullanıcılar, malzeme bilgilerini ihtiyaçlarına uygun olarak düzenleyerek, gereksiz bilgilerden arındırabilmektedirler.

Otomatik Bildirim ve Hatırlatmalar

Sürecin başlaması için gerekli veri talep bildirimleri ve hatırlatmalar, departmanlara otomatik mail kurgusuyla iletilmesi sayesinde, otomatik iletişim mekanizması, kullanıcıların malzeme yaratma sürecini takip etmelerine yardımcı olarak, sürecin zamanında tamamlanmasını sağlar.

Hiyerarşik Onay Mekanizması

Veriler, malzeme oluşturulmadan önce kurgulanan hiyerarşik onay mekanizmasından geçmektedir. Bu, doğru ve yetkili kişilerin malzeme kayıtlarını denetleyerek onaylamasını sağlamaktadır. Süreç, bütünleşik bir onay mekanizmasıyla şeffaf bir şekilde yönetilmekte olup, gizlilik ve güvenlik standartlarına uyulmaktadır.

Talep Numarası ve İzlenebilirlik

Oluşturulan her malzeme için sistem içerisinde bir talep numarası oluşturulmakta ve bu talep numarası, her bir işlem için benzersiz bir kimlik sağlamaktadır. Bu, işletmelerin her aşama detaylı bir şekilde izleyebilmesi ve geçmiş kayıtlara hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır.

Raporlama Esnekliği

Mevcut durumda oluşturulan malzemeler, belirlenen kural setlerine göre veya referans malzemeye raporlanabilmekte olduğundan, ZMMC modülü işletmelere, esnek raporlama seçenekleri sunmaktadır. Malzeme performanslarının detaylı bir şekilde analiz edilmesine olanak tanıyıp, gelecekteki malzeme yönetimi stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir role sahiptir.

ZMMC MODÜLÜ KAZANIMLARI

Malzeme oluşturma sürecindeki iş yükünün azaltılması ve ilgili birimlere dağıtılması, referans malzeme veya parametrik profil yapıları ile mümkün kılınmaktadır. Bu sayede, kullanıcılar daha hızlı ve düzenli bir şekilde malzeme kaydı oluşturacağından, iş yükü dengeli bir şekilde dağıtılmış olarak, süreç daha etkili bir şekilde yönetilmektedir.

Sürecin daha hızlı bir şekilde organize edilerek yürütülmesi, ZMMC modülünün en önemli kazanımlarından biri olup, işletmelerin malzeme oluşturma sürecini optimize ederek ve bu süreci hızlandırarak operasyonel verimliliğin artmasını sağlamaktadır.

Birden fazla malzemenin toplu halde eksiksiz ve onay stratejisine göre yaratılabilmesi, işletmelerin toplu veri girişi ihtiyaçlarını karşılayarak, kullanıcıların aynı anda çok sayıda malzeme kaydı oluşturmasına olanak tanımakta ve onay süreçlerini otomatikleştirmektedir.

Malzeme kaydı üzerinde kritik ana verilerin tanımlanmadan kayıt oluşturulmasına izin vermeyerek, veri bütünlüğünü sağlamakta ve hatalı bilgi girişini engellemektedir. Bu özellik, malzeme kayıtlarının doğruluğunu artırarak güvenilir veritabanları oluşturulmasına imkan tanımaktadır.

Malzeme ana verilerinin birim ve kullanıcı bazında oluşturulup yönetilebilmesi, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş veri yapıları oluşturmalarına olanak tanımakta, kullanıcıların malzeme yönetimini daha esnek bir şekilde sürdürmelerini sağlamaktadır.

Ana veri oluşturma süreç durumunun raporlanması ve anlık olarak takip edilebilmesi, işletmelerin malzeme yönetim süreçlerini şeffaf bir şekilde izlemelerine ve performanslarını değerlendirmelerine olanak sağlamaktadır.

Malzeme oluşturma süreciyle ilgili görevlerin birim ve kişiler arasında otomatik e-posta döngüsüyle bildirilmesi ise departmanlar arası iletişim kopukluğunu önleyerek, iş akışının daha etkili bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır.

Ürün Tanıtım Broşürünü Görüntüle…